Змия от Червената книга пропълзя в жилищен комплекс и ухапа директора на

...
Змия от Червената книга пропълзя в жилищен комплекс и ухапа директора на
Коментари Харесай

Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директора на градския зоопарк

Змия от Червената книга пропълзя в жилищен комплекс и ухапа шефа на зоопарка в Одеса при опит да я залови, оповестиха украински медии.

Сигнал за влечугото е бил подаден, откакто то е видяно в блок в Зелени гай, близо до Черноморка. От службата за изключителни ситуации търсят помощ от градската зоологическа градина, а на помощ отива нейният шеф Игор Беляков.

Огромната змия се била скрила под пететажна постройка. Жителите на блока били силно изплашени от неканения посетител.

„ Отидох на мястото и се оказа, че това е жълтокоремна змия, която попада в Червената книга на Украйна. Тя беше застанала по този начин, че ми беше неловко да я захвана и влечугото съумя да ме ухапе ", описа Беляков, написа Дарик.

Директорът на зоологическата градина разгласява фотоси на избавената от него змия, на които се вижда, че тя се е скрила в тясна ниша, в която човек може да влезе доста мъчно. На фотосите е запечатан и моментът, в който змията захапва ръката на Беляков.

След като уловил змията, зоологът я пуснал на независимост в националния парк Нижнеднестровски, където тя няма да тормози хора.

Биляков подсети на жителите на Одеса, че в този момент е интензивният сезон на змиите. „ Ако видите змия в дома си, в колата или на тротоара, не се плашете и не я дразнете. Просто незабавно и се свържете с мен “, прикани шефът на зоопарка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР